Novi dijelovi za F2012

Ferrari testirao novo stražnje krilo i difuzor

Španska Marca objavila je kako je Ferrari napravio nova aerodinamička testiranja na ovalnoj stazi Idiada koja se nalazi u blizini Barcelone. Predsjednik Ferraria Luca di Montezemolo naredio je inženjerima i menadžerima da F2012 do Austina moraju pretvoriti u pobjednički bolid. Prema navodima Marce za upravljačem modificiranog Ferrarija bio Jules Bianchi, a bolid je bio opremljen novim stražnjim krilom i difuzorom. Drugi španski mediji pišu da je na bolidu bilo još novih dijelova.

Ferrarijev testni vozač Marc Gene za novine El Condifencial dao je zanimljivu izjavu, ali ova sezona je to i dokazala: “Fernandu ne trebate dati najbolji bolid. Trebate mu samo dati bolid sa kojim će se moći boriti sa najboljim bolidom, a on će napraviti ostatak posla. Tim se cijelo vrijeme trudi da mu da najbolji mogući bolid” izjavio je Gene.

I dok Fernando Alonso uživa u podršci svog tima kao i većeg dijela medija, Sebastian Vettel u zavrpnici sezone nalazi se pod velikim pritiskom, Mark Webber se na vrlo lukav način priklonuo drugoj strani. Tako je Webber izjavio putem Servus televizije da bi Alonsove šanse u napetom finalu mogle drastično porasti u slučaju kišne utrke.

Ovom izjavom Webber direktno “bocka” Vettela, pa je još dodao: “Sebastianu je potrebna suha staza. On zna voziti i po kiši, ali Fernando je u takvim uslovima vrlo jak. A u Sao Paulu bi mogla padati kiša. U Sao Paulu je uvijek nekakva drama.”

Kategorije: Formula 1