Odlazi Red Bull

Red Bull odlazi iz F1 – Mućke Niki Laude

Formula One World Championship, Rd2, Malaysian Grand Prix, Race, Sepang, Malaysia, Sunday 24 March 2013.

Niki Lauda je pokušao preko njemačkih medija pokrenuti glasinu da Red Bull odlazi iz Formule 1. Lauda nastavlja svoje djelovanje u cilju da destabilizuje Red Bull, a njegov najnoviji potez je pokušaj širenja neistinite glasine da se Red Bull povlači iz Formule 1. Ipak, javnosti ga je prokazao dr. Helmut Marko. Doktor Helmut Marko ostao je iznenađen kad su ga novinari njemačkog Auto Bilda upitali da komentariše informacije prema kojima je Dietrichu Matechitzu dosta Formule 1, te da povlači svoja dva tima.

“Glupost. To nema veze s vezom. Njih dvojica su se čula preko telefona i raspravljala su po pitanju timskih naredbi i Pirellijevim gumama, zbog čijeg je brzog trošenja Dietrich vrlo uznemiren. Međutim, Niki je iz nekog razloga sve shvatio potpuno pogrešno, a onda se izlajao medijima.”

Niki Lauda trenutno radi za Mercedes F1 tim gdje je na mjestu predsjednika Uprave bez izvršnih ovlasti. Nedavno je kupio 10% dionica Mercedes F1 tima kako bi što lakše proveli plan eliminacije Rossa Brawna. Inače Brawn je posljednji veliki autoritet od “stare garde” tehničkog osoblja čija riječ ima svoju težinu. Nakon njegove “eliminacije” Formula 1 će postati još više “društvo jednog lica” što je ona već odavno. Nebi bilo nikakvo čudo da iza svega stoji Bernie Ecclestone.

Kategorije: Formula 1