Novi Hondin motor ima manje snage u odnosu na motor iz 2016.

Formula 1

Novi Hondin motor ima manje snage u odnosu na motor iz 2016.

Prema posljednjim glasinama Hondin motor koji se koristio u Barceloni imao oko 50 KS manje od onoga s kojim su završili prošlu sezonu!

Nakon velikih očekivanja, da će Honda konačno napraviti dobar motor koji će McLarenu omogućiti da se bori za postolja i pobjede, na predsezonskim testovima u Barceloni stigao je hladan tuš! Honda ne da nije uspjela napraviti konkurentan motor, već je novi motor slabiji od onog s kraja prošle sezone, a to je potvrdio i sam Fernando Alonso.

“Da, trenutno imamo manje snage nego prošle godine, ali postavke koje smo koristili nisu ni blizu onih koje bismo koristili u utrci zbog raznih razloga i problema koje je motor imao. Punu snagu motora nećemo vidjeti dok ne riješimo brojne probleme koje imamo.”, rekao je dvostruki svjetski prvak.

Na pitanje kakve su performanse bolida, Alonso je kratko odgovorio: “Teško je procijeniti bolid kad na pravcu zaostajete 30 km/h”.

Honda nema puno vremena prije početka sezone u Australiji kako bi pronašli spasonosna rješenja za najnovije probleme s pogonskom jedinicom, ali glavni fokus bit će na poboljšanoj specifikaciji koju bi Honda mogla uvesti na prvoj evropskoj utrci u Španiji gdje će nadogradnju motora donijeti i francuski Renault.

Kategorije: Formula 1