Paddy Lowe podigao Mercedes F1 na veći nivo

Formula 1

Paddy Lowe podigao Mercedes F1 na veći nivo

Paddy Lowe smatra da je njegovim dolaskom Mercedes F1 tim otišao na veći nivo, posebno nakon što je ekipu napustio Ross Brawn. Paddy Lowe Mercedesu se pridružio u junu prošle godine kada je došao iz McLarena. On je dodao da je nastavio graditi ekipu na temeljima koje je postavio Ross Brawn kako bi transformirao Mercedes od ekipe koja može pobijediti do one koja bi mogla osvojiti svjetsko prvenstvo.

“Tokom prošle godine počeli smo pobjeđivati i redovno osvajati prve startne pozicije. Zasluge idu Rossu Brawnu koji je bio dio tog procesa. Došao sam i mislim da sam sve to odveo na sljedeći nivo. Vidio sam praznine koje Ross nije pokrio te sam uskočio. Rijetko kada ću reći da je sve ono što je prije učinjeno bilo krivo, odnosno da ćemo napraviti zaokret od 180 stepeni. Više se radi o dodavanju na ono što je postojalo i prije.” , rekao je Paddy Lowe za Autosport.

Paddy Lowe smatra da su zbog prirode sporta dotadašnji načini rada vrlo brzo zastarjeli.

“Rossa nema od decembra, a vrijeme prolazi. Formula 1 je brz posao, ne mogu se ni sjetiti prošlog decembra. Tako da, ne radi se o tome da ne poštujem Rossa ali to pripada prošlosti. Radimo ono što treba i gledamo unaprijed. Godina je bila fantastična, nismo se mogli niti nadati ovakvim uspjesima. Do sada smo ostvarili historiske rezultate i želimo nastaviti s time. Zahtijevamo puno od sebe, tako je uvijek funkcionisala Formula 1. Ona vam ne oprašta greške, dobri ste onoliko koliko vam je zadnja utrka bila dobra. Prema tome, jednostavno ne smijemo zaostajati.” Izjavio je Lowe.

Kategorije: Formula 1