Ferrari želi Ross Brawna u timu za sezonu 2015.

Formula 1

Ferrari želi Ross Brawna u timu za sezonu 2015.

Nakon što je preuzeo vodstvo Ferrari F1 tima, Marco Mattiacci odlučno je krenuo u kadrovsku rekonstrukciju. Nakon što je uručio nekoliko otkaza visokopozicioniranim inžinjerima, krenuo je u potragu za novim kadrovima. Na prvom mjestu prioriteta je vraćanje u tim Rossa Brawna, a ovu informaciju Mattiacci je potvrdio za talijanske medije.

Ross Brawn je prošle godine otišao s mjesta šefa Mercedes AMG F1 tima. Brawn je zabilježio najveći uspijeh sa ekipom Ferrarija s kojom je osvojio šest konstruktorskih titula, dok je pod njegovim vodstvom Michael Schumacher osvojio pet vozačkih titula prvaka.

Mattiacci je za CNN izjavio da je nedavno razgovarao s Brawnom. “Svi bi htjeli Rossa ili bi voljeli vidjeti Rossa ponovno u Ferrariju. On je jedna od najpoštovanijih osoba u Formuli 1 s najvećim znanjem i reputacijom. Svi bi bili sretni s nekim poput Rossa.”

Novinari su Mattiaccia pitali da od 1 do 10 ocijeni šanse da se Brawna vrati u Ferrari u sezoni 2015., Mattiacci je rekao: “Ne volim se tako igrati. Mislim da moram raditi s onim što imam, ne s onim što ću imati. James Allison je tehnički direktor i želim početi odavde. Za ples vam treba dvoje. Ross je možda sretan s onim što radi.”

Kategorije: Formula 1