Petrobras vratio se u Formulu 1 sa McLarenom!

Petrobras vratio se u Formulu 1 sa McLarenom!

Uči predstavljanja novog bolida sa kojim će nastupiti u sezoni 2018. McLaren je objavio da je sklopio tehničko sponzorstvo sa brazilskim naftnim gigantom.

Brazilski navrni div u predstojećem periodu osigurat će sve potrebne uslove za dalji tehnološki razvoj goriva i maziva kako bi McLaren izvukao puni potencijal Renaultovog motora.

“Brazilska strast za Formulom 1 je legendarna i ova zemlja je do sada proizvela nekoliko ikona u ovom sportu. Nama je veoma drago što možemo da otvorimo vezu sa ljubiteljima u Brazilu kroz ovo partnerstvo sa Petrobrasom. Oni su veoma ozbiljna kompanija i mi svi u McLarenu se radujemo jer će nam baš oni pružiti potrebnu podršku ka zajedničkim uspjesima.” kazao je šef McLarena Zak Brown.

Prije Petrobrasa McLarenov partner bio je Mobil, ali su se prije dvije godine razišli kada je Mobil postao Red Bullov partner. Neki čak smatraju da je odlazak Mobila bio jedan od glavnih razloga što je Hondina pogonska jedinica imala velikih problema. Naime, odlazak Mobila desio se u sred razvoja treće generacije Hondine pogonske jedinice.

Logo Petrobrasa bit će na McLarenovom bolidu kao i na uniformama vozača i timskog osoblja.

Kategorije: Formula 1