Počela čistka u McLarenu: Eric Boullier podnio ostavku!

Formula 1

Počela čistka u McLarenu: Eric Boullier podnio ostavku!

Glavni izvršni direktor McLaren Racinga Zak Brown jučer je prihvatio ostavku Eric Boulliera sa funkcije Racing Director.

Ostavkom Francuza započele su temeljne promjene u tehničkom vodstvu McLarena F1 tima. Tim će nastaviti ulagati kako bi zadržao i privukao najbolje talente, interno i eksterno, kako bi se vratio na vrh gdje je i mjestu McLaren F1 timu.

Zak Brown, izvršni direktor kompanije McLaren Racing, rekao je: 

“Bolid MCL33 u 2018. godini nije ispunio očekivanja bilo koga u McLarenu, pogotovo naših vjernih navijača. Za to nisu krive stotine počinjenih i marljivih radnika u McLarenu. Uzroci su sistemski i strukturni, koji zahtijevaju veliku promjenu iznutra. Sa današnjom najavom počinjemo se baviti tim pitanjima i pokrenuti prvi korak na putu oporavka.

Htio bih iskoristiti ovu priliku u ime cijelog tima da se zahvalim Ericu za njegovu uslugu i doprinos McLarenu i želim mu dobro u svojim budućim nastojanjima.”

Eric Boullier je rekao:

“Vrlo sam ponosan što sam radio sa takvim briljantnim timom tokom protekle četiri godine, ali sada prepoznajem da je pravi trenutak da odem. Želim svima u McLarenu sve najbolje za u ostatku sezone i budućnosti.”

Kategorije: Formula 1