Lotus predstavio novi bolid E23

Lotus E23 premijera 2015 - 01

Lotus predstavio novi bolid E23

Lotus F1 tim objavio je prve slike novog bolida koji nosi oznaku E23. Novi Lotusov bolid pokretat će Mercedesov motor, a tim iz Enstonea vjeruje da će im upravo novi motor donijeti bolje rezultate u odnosu na prilično lošu sezonu 2014.

Za upravljačem nevog bolida bit će ista vozačka postava kao i prethodne sezone koju čine Romain Grosjean i Pastor Maldonado. U Lotusu su mišljena da imaju sve uslove da se vrate među, a u Lotusu su uvjereni kako imaju sve potrebne sastojke za povratak na sam vrh.

Lotus E23 premijera 2015 - 02

Unutar ekipe napravljene su promjene, konkretnu unutar odjela za dizajn, aerodinamiku i simulaciju. Te promjene već su dale doprinos u razvoju novoga bolida koji predstavlja veliki iskorak. Tim je uvjeren da će novi bolid uz dodatke koje sada posjeduje trkaći tim, omogućiti veliki skok naprijed te smo puni optimizma uoči novi sezone. Vrijeme je da zaboravimo razočaravajuću prošlu sezonu te da iskoristimo prednosti koje imamo od 12 mjeseci napornog posla. Ništa ne možemo znati do prvog trkaćeg vikenda, ali svakako očekujemo da bude puno konkurentniji od svog prethodnika.”, rekao je Lotusov glavni izvršni direktor Matthew Carter.

Lotus planira da novi bolid debituje na prvom predsezonskom testu u Jerezu koji je na raspredu od 1. do 4. februara.

Lotus E23 premijera 2015 - 03

Kategorije: Formula 1