RB: Novi difuzor

Formula 1

Novi difuzor za Red Bull

Vodeći u generalnom poretku Sebastian Vettel ima veliku bodovnu prednost u odnosu na suparnike (85 ispred Webbera, 88 ispred Hamiltona, 89 ispred Alonsa), a Red Bull još veću u konstruktorskom poretku koja iznosi 103 ispred McLarena i 168 ispred Ferrarija kao najvećih konkurenata za vozački i konstrukotrski naslov. U Red Bullu su svjesni kako im ta prednost nije dovoljna za mirnu završnicu sezone obzirom da su McLaren i Ferrari napravili ogromne napretke i podigli svoju formu na pobjednički nivo.

McLaren se upustio u riskantan pristup i što mu je donijelo tako neophodne stotinke u potjeri za Red Bullom. Tri pobjede McLarenovih vozača na zadnjih pet utrka alarmirale su tehnički odjel u Red Bullu koji je za belgijski GP vikend pripremio seriju dorada aerodinamičkog paketa, a glavna promjena je novi difuzor koji bi treboa donijeti oko tri desetinke po krugu.

Šef momčadi, Christian Horner, izjavio je “Da je McLaren uistinu napravio velike korake unaprijed, dijelom zahvaljujući i promjeni pravila. Stvarno su puno nadoknadili, a bolid im je pouzdan. Mi imamo još prostora za poboljšanja, naši tehničari nikad ne miruju i stalno proučavaju nove solucije. Jedino takvi pristupom možemo ostati konkurentni.”

Podsjetimo da izmjenom pravila u sred sezone nastao je totalni haos, u kojem se najbolje snašao Ferrari, a kao najveći gubitnik bio je McLaren iako se smatralo da će oni biti ti koji će najviše profitirati. Sreća po prvenstvo, pravila su se vratila na staro, pa sad imamo solidan troboj u kojem malo kaska Ferrari, ali ne sumnjamo da će Ferrari iskoristiti sve svoje resurse kako bi se ravrnopravno uključili u odlučujuću bitku za prvenstvo 2011.

[fgallery id=1 w=450 h=385 t=0 title=”Formula 1”]

Kategorije: Formula 1