Robert Kubica nije potpuno zadovoljan povratkom u F1

Formula 1

Robert Kubica nije potpuno zadovoljan povratkom u F1

Robert Kubica priznaje da nije u potpunosti sretan svojim povratkom u Formulu 1. Poljak je odradio testiranje u Mađarskoj vozeći Renault R.S.17.

Robert Kubica je na Hungaroringu odvozio čak 142 kruga odnosno više od dvije pune utrke VN Mađarske, te je postavio četvrto vrijeme sa 1,4 sekunde zaostatka za Vettelom.

Renault kaže da je ovaj test trebao poslužiti kako bi vidjeli može li se Kubica vratiti u Formulu 1 2018. s obzirom na puno brže bolide i fizička ograničenja zbog njegove desne ruke koju je ozlijedio u reliju 2011.

“Sretan sam, ali ne 100%. Najveća razlika je to što ovaj bolid nije ni sličan bolidima koje sam nedavno testirao. Kad imate toliko stvari koje su drukčije, normalno je da vam treba nešto vremena da se prilagodite. Znamo da je Mađarska teška staza, jedna od fizički najzahtjevnijih.”

“Postoje stvari koje moraju biti bolje, ali uvijek je tako. Fizički, u bolidu je puno bolje nego što to izgleda izvana, nije me ništa boljelo, zapravo se osjećam prilično dobro. Naravno da sam umoran, bio je vruć dan i vozili smo osam sati, a izašao sam samo jednom na 10 minuta,” rekao je Kubica.

Kategorije: Formula 1