Márquezu Laguna Seca

Laguna Seca: Treća pobjeda Marca Márqueza

Moto GP

Deveta utrka MotoGp šampionata vozila se za Veliku nagradu Amerike na stazi Mazda Raceway. Prvi je ciljem prošao španski vozač Repsol Hodne Marc Márquez, te tako zabilježio treću pobjedu u sezoni 2013. Márquezu je za pobjedu bilo potebno vrijeme od 44:00.695 minuta. Drugo mjesto pripalo je njemačkom vozaču LCR Honde Stefanu Bradlu koji za vodećim zaostao dvije sekunde, a kao treći završio je “Doctor” Valentino Rossi na svojoj Yamahi.

Utrku su obilježili Márquez i Bradl, koji su se do samog kraja borili za pobjedu. Bradlu je utrku startao sa prve pozicije gdje je i ostao u prvom dijelu utrke, ali u drugom dijelu nije uspio da se odupre napadima Marca Márqueza. Valentino Rossi do trećeg mjesta mjesta došao je kao pobjednik iz borbe sa Alvarom Bautistaom. Svakako nesmijemo zaboraviti povrijeđene Dania Pedrosu i Jorgea Lorezna koji su ovu vrlo zahtjevnu utrku završili na 5. i 6. mjestu. Njih dvojca su na prošloj utrci doživjeli padove na kojima su se pvrijedili.

U generalnom plasmanu vodi Marc Márquez sa 163 boda, drugo je Dani Pedrosa sa 147 bodova, a treći je Lorenzo sa 137 boda. Nakon ljetne pauze, naredna utrka vozi se 18. augusta na čuvenoj stazi Indianapolis Motor Speedway.

Kategorije: Moto GP