Tim DS Virgin Racing predstavlja boje za drugu sezonu

Formula E - DS Virgin Racing Front 01

Tim DS Virgin Racing predstavlja boje za drugu sezonu

Prije prve utrke druge sezone FIA-inog takmičenja Formule E, tim DS Virgin Racing otkrio je nove boje koje su vozači Sam Bird i Jean-Eric Vergne premijerno predstavili na stazi Donington Park na posljednjim predsezonskim testiranjima 24. i 25. augusta 2015.

Spajanjem identiteta marki DS i Virgin, novi, luksuzan dizajn predstavlja dinamičnu kombinaciju boja obiju marki. Zadržat će se prepoznatljive crvena i boja kroma koje su krasile bolide u prvoj sezoni, logotip marke DS sada ponosno stoji na obje strane bolida istaknut na crnoj pozadini, a pokrov baterije ostat će ljubičaste boje, kao u prvoj sezoni.

Kao i u premijernoj sezoni Formule E, bolidi vozača Sama Birda i Jean-Erica Vergnea nosit će imena Holly i Bellie Branson te će ih krasiti ‘leteća dama’ koja se tradicionalno nalazi na svim Virginovim tehnološkim projektima.

Kako bi obilježila lansiranje novih boja, momčad DS Virgin Racing u mračnom je skladištu na stazi Donington Park snimila dinamičan video u kojem glavnu ulogu ima britanski vozač Sam Bird koji pripovijeda priču o razvoju boja bolida od prošle sezone.

Novi je dizajn Sam Bird prokomentirao riječima: „Prošle smo sezone imali najljepši bolid na stazi pa je zaista fantastično imati izvrstan dizajn i za drugu sezonu. Automobili Formule E sami po sebi izgledaju fantastično, ali smatram da smo ih ovogodišnjim bojama ponovno odveli korak dalje.  Jedva čekam prvu utrku u Pekingu da ga izvedem na stazu i pokažem ga svima na stazi i pred malim ekranima.”

Formula E - DS Virgin Racing Front 02

Jean-Eric Vergne rekao je: „DS ima dugu povijest proizvodnje lijepih, luksuznih automobila, a ove boje momčadi DS Virgin Racing nisu ništa drugačije. Iznimno sam uzbuđen što ću novu sezonu s momčadi DS Virgin Racing započeti u ovom prekrasnom automobilu.

Alex Tai, šef momčadi DS Virgin Racing, izjavio je: „Takmičenje Formule E napreduje velikim koracima, pa tako i, zahvaljujući našem partnerstvu s markom DS, momčad Virgin Racing, sada poznata pod nazivom DS Virgin Racing. Boje za drugu sezonu odraz su razvoja našeg tima i globalnih marki s kojima sarađujemo. Sviđa mi se dodatak crne boje zahvaljujući kojoj bolid izgleda istodobno elegantno i agresivno – baš kako se namjeravamo utrkivati. Naše tradicionalne boje marke Virgin i dalje su prisutne, no sada smo im dali poseban štih.”

Yves Bonnefont, izvršni direktor marke DS rekao je: „Oduševljeni smo što smo dio FIA-ina prvenstva Formule E, a predstavljanje naših novih timskih boja odličan je način za početak suradnje. Spajanjem elemenata marki DS i Virgin stvorili smo prekrasan bolid koji izgleda luksuzno i profinjeno.”

Za više informacija o momčadi DS Virgin Racing posjetite internetsku stranicu: http://www.dsvirginracing.com

Vozači, Sam Bird i Jean-Eric Vergne

Sam Bird, koji je tim Virgin Racing predstavljao i u premijernoj sezoni FIA-ina prvenstva Formule E, pobijedio je u istom broju utrka kao i prvak, uključujući i u završnoj utrci u Londonu te u Putradžaji u Maleziji. Taj 28-godišnjak bio je jedan od najdojmljivijih vozača prve sezone FIA-ina prvenstva Formule E, ostvarivši uz dvije pobjede i tri plasmana na postolju te dva najbrža kruga.

Nakon što je ostvario tri prva startna mjesta i tri plasmana na pobjedničkom postolju u prvoj sezoni FIA-ina prvenstva Formule E, uključujući prvo startno mjesto u svojoj prvoj utrci, Jean-Eric Vergne uzbudljiv je dodatak momčadi DS Virgin Racing. Nakon uspješnog sudjelovanja u britanskoj Formuli 3, Formuli Renault 3.5 i tri sezone provedene u Formuli 1, 25-godišnjak momčadi DS Virgin Racing ne donosi samo fantastičnu brzinu, nego i vrijedno iskustvo.

Kategorije: Auto sport