Idu na Hat-trick

Škoda ide na hat-trick u IRC-u!

WRC

Druga uzastopna pobjeda u IRC rally prvenstvu dodatno je ohrabrila ljude iz Škode pa su tako odlučili da nastave vrlo uspješni niz te pokušaju napraviti hat-trick kada je u pitanju osvajanje vozačke i konstruktorske titule. Tako će Škoda Fabia 2000 ostati u IRC rallyu i pokušati sa dvije tvorničke posade donijeti treću titulu šampiona o ovoj rally kategoriji.

Za 2012 godinu Škoda Motorsport pripremila je Fabiu Super 2000, a ovaj model je do sada je postigao najveća postignuća u dugoj motorsport tradiciji Škode.

Zadovoljni voditelj ŠKODA Motorsport tima Michal Hrabánek kaže: “Škodin prioritet je odbraniti osvojene IRC naslove u posljednje dvije godine. Tri vozača u tvornički pripremljenim Fabiama Super 2000 boriti će se za bodove u kategoriji Proizvođači – Jan Kopecký i Juho Hänninen Škoda Motorsport (tvornički tim) i Andreas Mikkelsen Škoda Motorsport Velika Britanija”.

Škoda je u 2011. godini proslavila 110 godina svoje Motorsport historije, a njeni vozači u IRC prvenstvu na najbolji način su obilježili veliki jubilej.

Kategorije: WRC Rally