Loeb ostao vjeran

Loeb razmišljao o prelasku u Volkswagen

WRC

Sebastien Loeb službeno je potvrdio vjernost Citroënu, pa se može otkriti dio događaja uoči donošenja te odluke. Osim što je već duže vrijeme razmišljao o odlasku u vozačku, tačnije rally penziju, kako bi se mogao posvetiti porodici i kružnim utrkama, Loeb je priznao da su se za njegove usluge zanimale i drugi timovi.

Očekivano, najviše zanimanja pokazali su u Volkswagenu i Francuz je, kako sam kaže, ozbiljno uzeo tu ideju u razmatranje. “Na početku sezone bio sam potpuno neodlučan, ali kako je sezona odmicala vidio sam da i dalje imam brzinu i konkurentnost na stazi. Preostale su mi dvije opcije, ostati u Citroënu ili preći u drugi tim, Volkswagen.”

“Obje su mi ekipe pokazale da me žele u svojim redovima. Međutim, u Citroënu su bili iznimno aktivni u želji da produžimo saradnju. Objasnili su mi da je to od velike važnosti za marku i budućnost Citroëna u rallyju. Da sam otišao u Volkswagen, vozio bi za njih samo jednu sezonu, a za to bi morao okrenuti leđa godinama saradnje i zajedničkih uspjeha koje sam ostvario s Citroënom. Mislim da to ne bi bio dobar izbor i stoga sam ostao u mom dosadašnjem timu”, rekao je Loeb.

Kako prenose francuski mediji, Francuz vjerojatno u novom ugovoru ima posebnu odredbu koja mu omogućava da ranije raskine dvogodišnju saradnju, ako to želi.

Kategorije: WRC Rally