Bentley Bentayga – Debi za ekskluzivne VIP kupce

Bentley Bentayga First Edition 01

Bentley Bentayga – Debi za ekskluzivne VIP kupce

Prva serija modela Bentley Bentayga (First Edition) nosi oznaku 608, u „čast“ upravo toliko konjskih snaga, koliko razvija njegov 6.0-litreni W12 motor, a upravo toliko vozila će i biti proizvedeno u prvoj seriji.

Kao što je već pomenuto, 6.0-litreni W12 motor razvija 608 KS uz 900 Nm okretnog momenta, pa ovaj luksuzni SUV, unatoč veličini i masi ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,1 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 301 km/h.

Bentley Bentayga First Edition 02

U prvoj seriji vozila Bentayga će svojim vlasnicima priuštiti jedinstvenu Union Jack oznaku i plirane 22-inčne felge, dok se unutrašnjost može opisati kao „Diamond within Diamond“ (dijamanti sa dijamantima), što podrazumijeva vrhunske materijale i besprijekornu završnu obradu.

Bentley Bentayga First Edition 03

Nepotrebno je pominjati da su svi detalji na ovim vozilima obrađeni ručno, pojedinačno za svaki pojedini automobil, tako da je svaki primjerak, zapravo unikat. U kokpitu, kao opcija, će se naći i ekskluzivni sat Breitling B50 (electronic multifunction calibre), dok je za vlasnice namijenjen Breitling Chronomat 38 (automatic).

Bentley Bentayga First Edition 04

 

Kategorije: Automobili