BMW 4: Test i vizija

bmw new logo

BMW 4: Test i vizija

Već smo pisali o tome da BMW priprema svoj novitet u vidu komplet nove serije. Radi se o seriji 4, koja bi trebala nositi oznaku F32. U automobilističkim krugovima šuškalo se o seriji 4, ali nakon što su uhvaćene špijunske slike testnog automobila, za koji se opravdano sumnja da je budući BMW 4, pojavile su se i prve fotografije sa mogućim izgledom novog bavarskog aduta. Nakon što su došli u posjed špijunskih fotografija, WildSpeed je napravio fotografije sa svojom vizijom kako bi mogao izgledati BWM 4.

Prvi testni kilometri napravljeni su tokom oktobra 2011. Iako sa dobrom kamufažom što se vidi iz fotografija, vidljivo je da se radi se o kupe automobilu koji ima dosta dizajnerskih sličnosti sa novom serijom 3. Prema viđenom novi BMW 4 izgleda kao manji brat serije 6. Očekuje se da će ga pogoniti isti motori kao i seriju 3, tj. četverocilindrični turbo motor sa oznakom 28i i šestocilindrični turbo motor pod oznakom 35i.

BMW 4 trebao bi biti direktni konkurent Audiu A5. Do sada je Audi imao odličan uspijeh u ovom segmentu, al obzirom da je BMW u velikom naletu sa sve boljim modelima, sigurno da će zadati dosta glavobolja svojim konkurentima. Svoju premijeru bi trebao doživiti negdje u drugoj polovini 2013. najvjerovatnije na Frankfurtskom Auto Salonu.

Kategorije: Automobili