Cruze Station Wagon

Chevrolet Cruze Station Wagon

Novi modeli, uzbudljivi koncepti i inovacije u oblasti info-zabave su odlike Chevrolet-ovog prisustva na 82. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi koji će biti otvoren za javnost 8. marta 2012.

Glavna atrakcija na štandu Chevrolet-a u hali 1 je Cruze station wagon (Cruze karavan) koji će imati svoju svjetsku premijeru. Dva koncepta za mlade su Code 130R i Tru 140S – koji će se po prvi put pojaviti u Evropi, dok će budućnost informativno-zabavnog sistema biti predstavljena u obliku Chevrolet MyLink sistema.

Svjetska premijera Cruze karavana

Ovaj karavan upotpunjuje postojeću postavku Cruze modela i prirodno pristaje porodicama i osobama koje žele kompaktan auto sa više prtljažnog prostora, u skladu sa aktivnim stilom života.

Sistem sa pet brzina biće na raspolaganju u cijeloj Cruze seriji od ljeta 2012. Novi 1.4L benzinski turbo motor, novi 1.7L dizel motor, i unaprijeđen 2.0L dizel motor upotpuniće ponudu uz trenutno postojeće benzinske motore od 1600 i 1800 kubika (1.6L i 1.8L). Svi motori su u skladu sa Euro 5 standardom.

Nova oprema i karakteristike Cruze-a uključuju ulaz i paljenje bez upotrebe ključa, kameru za nadgledanje vožnje unazad, Chevrolet MyLink informativno-zabavni sistem (vidi dole) i start/stop funkciju, zavisno od izbora opreme i motora.

Koncepti za mlade Code 130R i Tru 140S: sljedeća generacija kupaca daje prijedloge

Chevrolet je lansirao program kojim uključuje mlade ljude u dizajn budućih automobila. Dva koncepta rođena iz ove sprege su Code 130R i Tru 140S, koji će se svoju evropsku premijeru imati na sajmu automobila u Ženevi.

Turbo model Code 130R je kupe sa pogonom na zadnjim točkovima, sa četiri sjedišta, i sa uzdignutim izgledom iz profila, dok je Tru 140S egzotičan sportski kupe sa četiri sedišta i pristupačnom cenom. U okviru ovih idejnih rešenja, veza sa vlasnikom predstavlja element od ključnog značaja za sadašnje i buduće generacije mladih vozača koji žele da daju lični pečat svojim automobilima.

Britanski dizajneri ovih idejnih rješenja, Nikolas Dejvid i Džo Bejker iz GM-ovog centra za dizajn u sjevernom Holivudu, prisustvovaće ovom događaju da bi objasnili kako su ovi automobili kreirani u skladu sa stilom i funkcionalnošću za koje je grupa novih kupaca izrazila želju da ima u svom automobilu.

Tokom sajma automobila u Ženevi, promoterke će putem iPad-a osluškivati reakcije mladih u Evropi koji će imati priliku da kažu svoje mišljenje u vezi sa tim šta oni očekuju od automobila i koje elemente povezanosti i funkcionalnosti treba uključiti, kao i da glasaju za koncept koji im se više dopada. Ljudi koji neće posetiti sajam će biti u mogućnosti da glasaju za svoj omiljeni konceptni automobil od kuće preko aplikacije na Chevrolet Europe Facebook stranici. Svi glasovi sakupljeni na sajmu i preko Facebook aplikacije će biti uključeni u finalni rezultat.

Lansiranje Chevrolet MyLink informativno-zabavnog sistema sa integrisanim smartfonom

Chevrolet MyLink, novi informativno-zabavni sistem ovog brenda, savršeno integriše vozačeve lične uređaje, kao što je smartfon, i transformiše auto u vlastiti „docking station“ (priključna stanica za smještaj prenosivih računara ili drugih mobilnih uređaja).

Chevrolet MyLink obuhvata ekran od sedam inča, visoke rezolucije, sa punim spektrom boja, i osjetljivim na dodir, kojim se lahko vrši odabir medijskih sadržaja. Ovaj sistem prenosi sadržaje sa smartfona na ekran preko USB, Aux-in ili Bluetooth uređaja.

Ova tehnologija će biti na raspolaganju u Cruze i Aveo modelima u ljeto 2012.

Kategorije: Automobili