Volkswagen T-Cross koncept – Nove slike pred premijeru u Ženevi

Volkswagen T-Cross koncept teaser (1)

Volkswagen T-Cross koncept – Nove slike pred premijeru u Ženevi

Volkswagen je pred otvaranje sajma automobila u Ženevi, gdje će predstaviti koncept malog crossovera, objavio nekoliko teaser fotografija s kojim najavljuje izgled novog modela.

Fotografija prednje maske ukazuje da će ovaj model imati isti dizajnerski pravac kao ostali modeli iz ponude, a tu su i neizostavna LED svjetla. Karoserija je obojena u žutu boju, a vidljiva je i aluminijumska zaštitu podvozja. Očekivano, tu si u aluminijumski točkovi ali bez informacije u kojoj su veličini.

Fotografije unutrašnjosti nisu objavljene, a prema informacijama koje je Volkswagen potvrdio, putnička kabina konceptnog SUV-a ima mnogo zajedničkog sa konceptom BUDD-e. To znači da nema puno fizičkih prekidača te da je instrument tabla jednostavna i vrlo funkcionalna zahvaljujući “touch screenu” putem kojeg se izvršava većina komandi.

Očekuje se da će budući mali SUV biti postavljen na MQB platformu, a njegovo ime još nije potvrđeno. Prema aktuelnim glasinama mogao bi nositi ime “T-Cross” i na tržište bi trebao stići 2018. godine.

Volkswagen T-Cross koncept teaser 0