Ford Mondeo Vignale – Korak ka premium segmentu

Ford Mondeo Vignale 01 -

Ford Mondeo Vignale – Korak ka premium segmentu

Ford se polako primiče premium proizvođačima automobila, pokretanjem podbrenda Vignale. Naime, radi se o vozilima zasnovanim na standardnim modelima ovog proizvođača, ali dodatno ručno dorađena i prekontrolisana (100 dodatnih kontrola) u Vignale centru u Valensiji, kako bi zadovoljila zahtjevnije potrebe bogatije klijentele.

Prvi takav model, koji će biti ponuđen na tržištu je Vignale Mondeo, koji će se moći nabaviti u limuzinskoj varijanti sa 4-vrata ili kao karavan, te ekskluzivnoj Vignale Nocciola metalik boji, sa unutrašnjošću presvučenom specijalnom kožom.

Ford Mondeo Vignale 02 -

Vizuelno, Vignale verzija se razlikuje od standardnog Mondea i stilskim modifikacijama koje obuhvataju prednju masku i branik, ukrasne detalje od aluminija, te specijalno dizajnirane 18-inčne felge u bijeloj, srebrnoj ili crnoj boji.

Ford Mondeo Vignale 03 -

Spisak opreme je zaista veoma bogat. Uvrštene su sofisticirane tehnologije kao što je Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection (asistencija za prevenciju sudara i detekciju pješaka), Active Noise Cancellation (sistem koji koristi tri mikrofona za registraciju zvuka motora, a zatim preko zvučnika u kabini emituje zvučne talase koji poništavaju buku motora), Active Park Assist (asistencija za autonomno parkiranje), Traffic Sign Recognition (prepoznavanje saobraćajnih znakova), Active City Stop (aktivno kočenje pri brzinama do 40 km/h), Ford Dynamic LED svjetla sa Ford Adaptive Front Lighting sistemom (koji podešava ugao i intenzitet svjetlosnih snopova).

Ford Mondeo Vignale 04 -

Također, tu je Sony DAB audio sistem sa navigacijom i 12 Hi-Fi zvučnika, kao i Ford Multi-Contour Seats sa Active Motion masažnom funkcijom sjedišta (koja pomoću 11 jastučića na napuhavanje ostvaruje efekat masaže i opuštanja mišića).

Ford Mondeo Vignale 05 -

Za pogon su odabrani najsnažniji motori iz standardne modelske ponude, a čine je 2.0 EcoBoost turbo punjeni benzinski motori sa 203 i 240 KS, sa 6-stepenim automatskim mjenjačem, te 2.0 TDCi sa 180 KS i 2.0 TDCi (biturbo) sa 210 KS. Kupcima će biti dostupna i hibridna verzija (petrol-electric hybrid powertrain) sa 187 KS. Uz dizel motore (standardni 6-stepeni manuelni mjenjač), moguća opcija je automatski PowerShift mjenjač, kao i iAWD sistem pogona na sve točkove.

Ford Mondeo Vignale 06 -

Kupcima Vignale modela, na raspolaganju je i čitav niz luksuznih dodataka koje bogati kupci veoma često traže. To se posebno odnosi na luksuzne torbe, ručno šivane od vrhunskih materijala, koje se odlično uklapaju u enterijer vozila. Posebno je atraktivna Vignale Weekender torba, nagrađena iF priznanjem za dizajn.

Ford Mondeo Vignale 07 -

Kategorije: Automobili