BMW Vision Future Luxury koncept 2014.

BMW Vision Future Luxury koncept 2014 - 01

BMW Vision Future Luxury koncept 2014.

BMW je zvanično predstavio Vision Future Luxury koncept. Ovaj model je dizajniran da obezbjedi dugoročni uvid u percepciju modernog luksuza za BMW brend. Koncept karakteriše Liquid Platinum Bronze eksterijer sa masivnom rešetkom motora i laserskim svjetlima.

BMW Vision Future Luxury koncept 2014 - 02

Ovaj model također posjeduje i deflektore vazduha od ugljičnih vlakana, hromirane ukrase, OLED svjetla i prugu od ugljičnih vlakana koja ukazuje na to da je šasija vozila napravljena od ugljičnih vlakana i aluminijuma.

BMW Vision Future Luxury koncept 2014 - 03

U putničkoj kabini vozač je okružen instrument grupom koja se sastoji od tri ekrana koji koriste 3D tehnologiju. Lijevi ekran prikazuje informacije vezane za vozilo, dok centralni pokazuje programabilni brzinomjer, brojač broja okretaja i dodatne podatke kada su potrebni, dok desni ekran prikazuje informaciono zabavne informacije.

BMW Vision Future Luxury koncept 2014 - 04

Novi koncept posjeduje Vision Head up ekran, a BMW navodi da ovaj sistem ima cilj da unaprijedi vozačevu vidljivost realnog svijeta tako što se sve relevantne informacije prikazuju direktno ispred njegove linije vida.

BMW Vision Future Luxury koncept 2014 - 05

Zadnji red sjedišta nije izostavljen iz cijele priče jer oni imaju u naslonima prednjih sjedišta dva ekrana kao i uklonive tablete sa komandama osetljivim na dodir. BMW navodi da ovi ekrani i tablet obezbjeđuju pristup svemu od informacija vezanih za putovanje do informacija vezanih za razne servise koji se mogu prilagoditi.

BMW Vision Future Luxury koncept 2014 - 06

Ekstenzivna konstrukcija od ugljičnih vlakana omogućava da koncept ima veoma mali B stub koji pomaže da se kreira veoma prostrana kabina uz veliku konstrukcijsku čvrstoću. BMW koristi vizionarske koncepte vozila kao što je BMW Vision Future Luxury kako bi pokazao kakva vozila budućnosti, te kako bi iste predstavio potencijalnim kupcima.

BMW Vision Future Luxury koncept 2014 - 07

Kategorije: Koncepti