Volkswagen priprema ulazni SUV model koji će predstaviti na sajamu u Ženevi

Volkswagen T-Roc

Volkswagen priprema ulazni SUV model koji će predstaviti na sajamu u Ženevi

Prema nezvaničnim informacijama, Volkswagen planira na ženevskom sajmu automobila predstaviti ulazni SUV model pod imenom T-ROC baziran na Polo i Golf modelu.

Volkswagen T-ROC slijedi novi dizajnerski pravac Volkswagena, s progresivnim dizajnom prednjeg dijela koji je vrlo uvjerljiv. Vizualno markantan, T-ROC ima relativno kratke prevjesi, a postavljen je na 19-inčne aluminijske felga sa gumama veličine 245/45.

Ovaj model dolazi sa dvoje vrata što daje posebnu sportsku čar. T-ROC obiluje novom tehologijom pa tako na primjer opremljen je prednjom i stražnjom kamerom za vožnju u mraku, ali i LED svjetlima koja produžavaju vidno polje.

Za pokretanje koristi se 2.0 litreni TDI motor sa 135 kW/184 KS i 380 Nm okretnog momenta koji je uparen sa 7-stepenim DSG mjenjačem. Tu je svakako i 4Motion pogon, a dostupna su tri različita režima za vožnju: “Street”, “Off-road” i “Snow”. Potrošnja goriva 2.0 TDI motora iznosi niskih 4,9 l/100 km. Zahvaljujući korištanju čvrstih i lahkih materijala, ovaj SUV teži samo 1.420 kg.

Volkswagen T-ROC trebao bi biti direktna konkurencija modelima kao što su Nissan Juke i Mazda CX-3., a dolazak na tržište ovog modela očekuje se krajem 2017. ili 2018. godine.

Kategorije: Koncepti