Volvo – The Passion

Volvo – The Passion – 25. izdanj TechnoClassica

1953 PV445 Valbo Convertible

Najveća svjetska izložba klasičnih vozila zatvorenog tipa – TechnoClassica – ove godine slavi 25. rođendan. Volvo Cars Heritage odjel na istoj će nastupiti pod temom „Volvo – The Passion“ („Volvo – Strast“). Izložba će se održati od 10. do 14. aprila u njemačkom gradu Essen.


Volvo strast – međunarodni pokret

Volvo automobili proizvode se u preko 100 zemalja širom svijeta, a u svim tim zemljama je evidentan interes, entuzijazam i strast za Volvo vozilima. Volvo strast je pokret koji pomiruje ljudske i kulturne razlike. Ne poznaje granice i nadilazi različitosti u polu, godinama, religiji i političkom uvjerenju. Svi su dobrodošli da dijele Volvo strast, a dobro mjesto za to bit će 25. izdanje TechnoClassice.

Šest Volvo automobila koji simoblizuju Volvo strast bit će prikazano na Volvo štandu:

  • 1934 TR679 sedan sa sedam sjedišta, veoma rijedak veliki Volvo u izvrsnom stanju
  • 1953 PV445 Valbo Convertible, prekrasan ručno izrađen crveni kabriolet
  • 1954 PV445 Ringborg Pickup, prelijepi radni automobil
  • 1953 Ockelbo-Volvo Sports Racer, izrađen na šasiji Ferrarija iz 1950-tih godina
  • 1963 1800S, jedini postojeći Volvo obojen u test boju broj 87
  • 2009 Caresto Hot Rod Jakob Woody, divlji hot rod

Odgovornost za adekvatan nastup Volva na sajmu Technoclassica preuzima Volvo Cars Heritage, odjeljenje koje se brine za istoriju i nasljeđe švedske kompanije i njene automobile. Volvo Cars Heritage štand će biti smješten u halu 3, broj štanda je 3.0-257.

Za više informacija o klasičnim Volvo vozilima posjetite www.volvocars.com/heritage ili kontaktirajte [email protected]. Možete posjetiti i TechnoClassica stranicu http://www.siha.de/

Kategorije: Legendarni automobili