Mercedesov comeback

Mercedes želi povratak na vrh

Kao što smo već pisali, BMW je zadao tešku zadaću svom najljućem konkurentu Mercedes-Benzu. Mercedes je u 2011. godini slavio jubilarnih 125 godina, ali u jubilarnoj godini ipak se morao zadvoljiti drugim mjestom po prodaji premium automobila. BMW je prodao oko 300.000 automobila više nego Mercedes, a Mercedesu se opasno primakao i Audi.

Dieter Zetsche, prvi čovjek Daimlera najavio je gradnju dvije nove tvornice, te povećanje proizvodnje i povratak na prvu poziciju svjetskog premium proizvođača. Prema tom planu jedna od novih tvornica nalazit će se u Kini, a druga na području Sjeverne Amerike. Američka tvornica trebala bi postati operativna do 2018. godine i proizvoditi će novu generaciju Mercedes A klase.

Sa dvije nove tvornice Mercedes planira podići proizvodnju i prodaju automobila, pa bi tako do 2020. godine udvostručio proizvodnju na 2.7 milijona vozila. Mercedes je već investirao 2 milijarde dolara u postojeću Američku tvornicu, koja će proizvoditi C klasu i nove generacije R i G klase.

Kategorije: Automobili