Nova Toyota Auris

Nova Toyota Auris

Toyota će predstaviti novi Auris model na sajmu automobila u Parizu krajem septembra mjeseca, pri čemu će ovaj model obezbjediti unaprijeđeniju dinamiku, speciifčniji stil i više nivoe opreme, uz istovremeno nižu cijenu eksploatacije.

Nova Toyota Auris je najnoviji model koji reflektuje Toyotainu odluku da proizvodi vozila koja su ljepša za oko i dinamičnija za vožnju, a ne da se fokusira na svoju dugogodišnju reputaciju proizvođača koji proizvodi kvalitetna, dugovječna i pouzdana vozila.

Uz predstavljanje samopouzdanijeg dizajna eksterijera, višeg kvaliteta enterijera, nova Toyota Auris istovremeno osvaja i unaprijeđenjima dinamike vožnje i poboljšanjima efikasnosti u okviru linije pogonskih agregata, uključujući potpuno hibridni sistem koji pokreće glavni Toyota Auris Hybrid model.

Enterijer i eksterijer ovog modela su potpuno novi i njegova specifičnost leži u tome što je ovo vozilo niže od bilo kog drugog modela C segmenta. Ukupna visina vozila je niža za 55mm u odnosu na trenutni model, dok dizajn prednjeg kraja vozila omogućava ostvarenje vrijednosti otpora vazduhu od 0.28, što doprinosi boljoj stabilnosti upravljanja i niskoj potrošnji goriva.

Nova Toyota Auris usvaja novo lice Toyota vozila sa dizajnom rešetke motora i oštrim izgledom prednjih svjetala kao i LED svjetala za dnevnu vožnju. U profilu vozila se uočava još jedna dramatična stilska promjena sa proširenjem bočne strane na tri panela.

Toyota je bila prvi proizvođač vozila koji je ponudio izbor tri pogonska agregata okviru C segmenta i isti trend se nastavlja i danas. Efikasnost i dinamička unaprijeđenja ovog modela su načinjena zahvaljujući Hybrid Synergy Drive sistemu koji će biti ponuđen u okviru ovog modela. Nova Toyota Auris bit će dostupan sa 1.33-litrenim, 1.4-litrenim i 1.6-litrenim benzinskim motorima, pri čemu će na teritoriji Evrope sva tri motora biti ponuđena u jednakom procentu.

Kategorije: Automobili