Novi Ford Mondeo 2013.

,

Novi Ford Mondeo 2013.

Ford je predstavio stilski potpuno novi Ford Mondeo model na Go Further događaju ovog brenda. Ovaj model donosi novi dizajn i nove nivoe opcija enterijera premium nivoa.

Napravljen na Fordovoj globalnoj CD segmentnoj platformi, nova prerađena verzija Ford Mondea bit će dostupna u verziji sa petoro vrata i kao karavan, koji će biti jedino dostupan u Evropi. Takođe, ovaj model bit će dostupan i u verziji sa četvoro vrata koja će istovremeno biti prva u segmentu koja poseduje benzinsko-električni hibridni pogonski agregat.

Takođe, ovaj model bit će prvi u segmentu koji je opremljen 1.0-litrenim pogonskim agregatom, EcoBoost motorom koji je proglašen međunarodnim motorom za 2012. godinu.

Ovo je najviše premium Ford Mondeo model koji je ikada napravljen i istovremeno najviše premium vozilo koje je lojalnim evropskim kupcima ikada ponuđeno, navodi Bob Samardzich, potpredsjednik za razvoj proizvoda Ford of Europe.

Vozilo karakteriše elegantan, sportski i visoko ekspresivni enterijer. Nova linija krova ovog modela pojačava profil sportskog kupea dok zadržavanje prostranog i praktičnog enterijera kao i integrisanje uvlačivog panoramskog krova daje posebnu draž karavan verziji.

Ford Mondeo prvi je Ford model koji karakteriše prednja svetlosna grupa sa LED svjetlima za duga, oborena i poziciona svjetla. Ova svjetla su dugotrajnija, štedljivija i istovremeno obezbjeđuju mnogo bolje osvjetljavanje.

Potpuno novi Ford Mondeo HEV sa četvoro vrata je prvi hibridni putnički automobil ove kompanije u Evropi i on kombinuje specijalno razvijeni 2.0-litreni benzinski motor sa 35kW LiIon baterijom za obezbjeđivanje bolje ekonomičnosti potrošnje goriva i nižu emisiju CO2.

Po pvi put kada je riječ o modelu Ford Mondeo biće ponuđena verzija sa pogonom na sva četiri točka i dizel motorom obezbjeđujući superiornu vučnu silu, performanse i upravljanje.

Kategorije: Automobili