Novi Renault Megane: Jedinstven u svakom pogledu

Novi Renault Megane

Novi Renault Megane: Jedinstven u svakom pogledu

Raskošna i intuitivna  centralna konzola novog Renaulta Mégana svoje putnike uvlači u svojevrsni tehnološki balon. Naglasak je na vrhunskoj integraciji 8,7-inčnog ekrana osjetljivog na dodir i multimedijskog sistema R-LINK 2, kao i svjesnosti o ključnim informacijama i doživljaju nove forme užitka u vožnji uz napredni MULTI-SENSE® sistem.

Četvrta generacija Renault Mégana je više od konvencionalnog automobila. Renault je prebacio u višu brzinu i u segment kompaktnih vozila lansirao model sa naprednim tehnološkim sistemima današnjice. Armaturnom pločom i centralnom konzolom dominira veliki i okomito postavljeni 8,7-inčni ekran sa integrisanim sistemom R-Link 2®, vozačevim vjernim kopilotom. U visini vozačevih očiju smješten je električno sklopivi Head-up display, dok digitalni instrumenti u boji prikazuju odabrani način vožnje, sa kvalitetnim kontrastom i noću i danju. Upoznajte visokotehnološki kokpit Novog Mégana.

Novi Renault Megane (2)

Audio sistem Bose ® – Neka sva čula uživaju!

Sa sistemom Audio Bose ® nesvakidašnje će uživati sva čula putnika u kabini. Zvuk po mjeri posebno razvijen za novi Renault Mégane rezultat je bliske i temeljite saradnje inžinjera kompanija BOSE® i Renault. Centralni zvučnik sprijeda, osam visokoperformansnih zvučnika raspoređenih po cijeloj unutrašnjosti i ”subwoofer” u prtljažniku omogućava preciznu reprodukciju svake note i svakog detalja omiljene numere.

Digitalna instrument ploča i Head-Up display – Ključne informacije u vidnom polju

Novi Renault Mégane opremljen je brojnim i za matični segment zavidnim sistemima za pomoć u vožnji. Intuitivna i pametna tehnologija prati vas na svim vašim putovanjima i garantuje bezbrižnost svakim pređenim kilometrom. Informacije koje daje digitalna instrument ploča s visokim stepenom udobnosti gledanja i korištenja, prilagodljivi 7-inčni display emituje stabilnu sliku kvalitetnog kontrasta i noću i danju.

Novi Renault Megane (3)

Sklopiv prednji display u koloru preuzima funkcije brzine, navigacije i asistenata u vožnji. Dakle, sve ključne informacije prikazuju su na displayu direktno u vidnom polju vozača. Jedna od tih, vizuelno upozorenje o prekoračenju brzine s funkcijom prepoznavanja saobraćajnih znakova jasno je vidljivo na Head-up displayu. Ova napredna tehnologija dolazi iz svijeta avijacije, odnosno borbenih aviona i doprinosi svakodnevnoj sigurnosti i udobnosti u vožnji.

MULTI-SENSE® – Više Megana u jednom

Jeste li raspoloženi za sportsku, smirenu ili opuštenu vožnju? Novi Mégane će se prilagoditi i ispuniti sve kreativne ideje vožnje vozača ili njegovih saputnika. Inovativni Sistem MULTI-SENSE® prilagođava postavke automobila odabranom načinu rada: Comfort, Neutral, Sport, Eco ili Perso. Sistem djeluje na tehničke postavke automobila: odziv na gas, promjene zvuka motora, način šaltanja mjenjača, nivo osjetljivosti upravljača, kao i kontrolu nad jedinstvenom šasijom u segmentu 4CONTROL®.

Novi Renault Megane (4)

Sistem djeluje i na ambijent i unutrašnjost: prilagođava boje unutrašnjeg osvjetljenja, rad masažnih sjedišta, način prikaza podataka itd. Sistem MULTI-SENSE® nudi osjećaj kao da imate više automobila u jednom i zato je novi Mégane jedinstven u kompaktnom segmentu.

Renault R-Link 2® – Multimedijski doživljaj

Spremni ste preuzeti kontrolu nad vozilom i iskusiti vožnju kao nikada do sada? Najveći u segmentu, 8,7-inčni okomiti ekran osjetljiv na dodir novog multimedijskog sistema R-LINK 2® omogućuje jednostavno kretanje kroz aplikacije i funkcije kod novog Renaulta Mégana. Kretanje i upravljanje je jednako intuitivno kao upotreba tableta ili pametnog telefona.

Novi Renault Megane (6)

Početna stranica sistema R-LINK 2® može se prilagoditi dodavanjem kratica i selekcije favorizovanih aplikacija. Omogućeno je upravljanje kroz sistem kreiranjem do 6 korisničkih profila za podešavanje svih postavki u vozilu prema željama različitih korisnika, što se prevashodno odnosi na navigaciju, multimedijski sadržaj, klima uređaj ili pak podešavanje sjedišta. Sa glasovnom kontrolom dodatno je pojednostavljena upotreba svih ovih kontrola, te se pogled može zadržati na cesti.

Sistem R-LINK 2® je dodatno povezan sa internetom (zavisno od tržišta) za pristup Renaultovim aplikacijama i uslugama, te omogućava kupovinu artikala u trgovini R-LINK Store.

Novi Renault Megane (5)

Kategorije: Automobili