Novi Subaru Forester

Novi Subaru Forester

Nakon što su se pojavile špijunske fotografije novog Subaru Forestera, sada su dostupne i tvanične fotografije. Novi Forester svjetsku premijeru imat će na salonu automobila u Los Angelesu koji se održava krajem ovog mjeseca. Do tada neće biti nikakvih detalja o samom automobilu, a jedine dostupne informacije su iz njegove brošure.

U odnosu na model koji mjenja novi Forester narastao je 35 mm u dužinu, 20 mm u širinu i 15 mm u visinu, pa tako dimenzije iznose: visina 1.795 mm, širina 1.695 mm, dužina 4.595 mm i međuosovinski razmak 2.640 mm.

Za pokretanje novog Forestera koristit će se 2.0-litreni bokser motori sa i bez turbo punjača. Atmosferski motor uparen sa ručnim šestostepenim ili CVT koji raspolaže sa 148 KS, dok motor sa turbo punjačem dolazi isključivo sa CVT mjenjačem koji raspolaže sa 280 KS. Ovi motori namjenjeni su japanskom tržištu, dok će za evropsko biti dostupan i dizel motor.

Prodaja novog Forestera u Japanu kreće u prodaju za sredinom mjeseca novembra, a u evropske prodajne salone stiže na proljeće 2013.

Kategorije: Automobili