Specijal GranTurismo S

Maserati GranTurismo S – Special serija

Povodom 150. godina ujedinjenja Italije Maserati je odlučio izraditi posebnu seriju modela GranTurisma S tome u cast. Ovaj posebni model bit ćw izeađen u svega 12 primjeraka i to po jedan na mjesec u toku godine u kojoj se obilježava jubilej.

Ovaj posebni model vizuelno je dotjeran kako bi bio različit od ostalih, a pokreće ga dobro znani 4.7-litarski V8 motor sa 444 konjske snage i 509 Nm okretnog momenta. Zahvaljujući ovom motoru GranTurismo S ide od odličnih 295 km/h, a “stotku” hvata za odličnih 4.9 sekundi.

Maserati GranTurismo S opremljen je najsavremenijom tehnologijom pa se tu nije imalo šta dotjerivati. Napravljene su samo neke kozmetičke izmjene kako bi se napravila razlika od onih “standardnih”. Tako ova serija GranTurisma S ima posebnu plavu mat boju naglašenu karbonskim detaljima i 20-colne aluminijske felge. Za sigurno zaustavljanje brinu se kočiona kliješta od poliranog aluminija. Estetske promjene ušle su i u putnički proctor, pa je sad putnička kabina obogaćena sportskim sjedištima presvučenim u Alcantaru, karbonskim elementima i posebnom pločicom sa serijskim brojem automobila.

Kategorije: Automobili