Seat Toledo 2013. – Odlična omjer uloženo/dobijeno

Seat Toledo 2013. – Odlična omjer uloženo/dobijeno

Nova limuzina koja odlazi od strane španskog brenda SEAT kombinuje dizajn i iskoristivost, dinamizam i efikasnost, kvalitet i odličnu vrijednost za uloženi novac kao nikada ranije.

Sa dosta prostora, savršenom fleksibilnosti i odličnim odnosom uloženo/dobijeno, novi Toledo je namjenjen je kupcima koji traže praktičan, visokokvalitetan i dostupan automobil za cijelu porodicu.

Sa svojim jedinstvenim karakteristikama novi Seat Toledo nastavlja formulu uspjeha svojih prethodnika. Seat je proizveo 850.000 jedinica u prve dvije generacije modela Toledo, što je uspjeh koji je baziran na kombinaciji atraktivnog dizajna i praktičnih karakteristika.

Potpuno nova generacija Seat Toledo modela nastavit će ovaj uspjeh kada bude isporučena prvim kupcima počevši od sredine novembra. Novi Toledo je većih dimenzija u odnosu na model koji zamjenjuje. Dužina vozila je 4,48 metara, te poseduje veliki i široki zadnji kraj.

Prostor za prtljag je prostran i zapremine je 550 litara kada su sjedišta podignuta, odnosno nevjerovatnih 1490 litara kada su sjedišta oborena. Međuosovinsko rastojanje ovog modela je 2602 mm, 80 mm duže nego kod prethodne generacije što obezbjeđuje prostrani enterijer i dovoljno prostora za noge za sve putnike.

Program pogonskih agregata u okviru ovog modela baziran je na tri ultramoderna četvorocilindarska TSI motora koji isporučuje između 85 KS i 122 KS kao i dizel 1.6 litreni TDI motor koji razvija 105 KS snage. Osnovni model Seat Toledo modela poseduje 1.2-litreni motor sa tri cilindra sa MPI ubrizgavanjem goriva i maksimalnom izlaznom snagom od 75 KS.

Kategorije: Automobili