Brabus CLS Shooting Brake

Brabus CLS Shooting Brake

Nakon što je izašao novi Mercedes-Benz CLS Shooting Brake na tržište stiže i njegova Brabus izvedba. Njemački tuner specijaliziran je za Mercedes a ovaj put pripremio je niz mehaničkih i vizualnih izmjena koje se protežu kroz cijelu CLS Shooting Brake gamu, uključujući i CLS 63 AMG.

Izmjene donose aero dodatke koji donosi novi prednji spojler, drugačiji branik sa LED dnevnim svjetlima i podnice sa ambijentalnim svjetlom, a u ovom paket dolaze i nove 20-inčne aluminijumske felge. Takođe promjene su napravljene i u unutrašnjosti automobila gdje su korišteni novi materijali i aluminij. Promjene su napravljene i na brzinomjeru koji sada može mjeriti brzinu do 400 km/h.

Brabus se nije ograničio samo na jedan model iz Mercedesove ponude ovog karavana već je tunirao sve njegove izvedenice. Tako CLS 250 CDI sada raspolaže sa 31 KS i 60 Nm više, CLS 350 CDI dobio je dodatnih 48 KS i 70 Nm okretnog momenta. Takođe pojačan je i V8 motor koji pokreće model CLS 500 BlueEfficiency pa sada raspolaže sa 500 KS i 720 Nm okretnog momenta koji mu donose ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi, te maksimalnu brzinu od 300 km/h.

Inženjeri Brabusa pripremili su i svoju izvedbu modela CLS 63 AMG Shooting Brake čija je snaga sa 525 KS i 700 Nm povećana na čak 619 KS i 1.000 Nm okretnog momenta. Sa ovim pojačanjem Brabus CLS 63 AMG do 100 km/h ubrzava za 4,2 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Zbog boljeg prijenosa snage bolje Brabus je ovaj model opremio novim diferencijalom, a tu je i novi ispušni sistem.

Kategorije: Sportisti