SLS AMG Coupe Black Series – Video

SLS AMG Coupe Black Series


Mercedes objavio i posljednje detalje kada je u pitanju model SLS AMG Black Series, a to su start prodaje i cijena. Zvanično, prodaja modela SLS AMG Black Series počinje u junu mjesecu ove godine a pordavat će se po cijeni od 249.900 eura.

SLS AMG Black Series vizuelno se razlikuje po aerodinamičkim dodacima koji uključuju drugačije odbojnike, obloge pragova, blatobrane i zadnji difuzor zraka. Lista razlika proširuje se sa odsjenčenim svjetlima, zadnjim spojlerom od karbona i kombinacija 19 i 20 inčnih felgi na kojima su gume Michelin Pilot Sport Cup 2.

Pokreće ga 6.2-litareni V8 motor uz posebno dorađenu bregastu osovinu i drugačije ventile, pa ovaj motor sad razvija 622 KS i 634 Nm okretnog momenta. Distribucija snage ide preko 7-stepenog AMG SPEEDSHIFT mjenjača sa dvostrukim kvačilom. Automobil teži 1.550 kg, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje svega 3,5 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 315 km/h.

Za još bolje performanse tu je adaptivni ovjes, blokada zadnjeg diferencijala i karbonsko-keramičke kočnice. Zahvaljujući svim promjenama SLS AMG Black Series lakši je za 70 kilograma u odnosu na standardni model.

sls-amg-black-series-2014-2014-SLS-AMG-Black-Series_-5_medium

Kategorije: Sportisti