Icona Vulcano

Icona Vulcano

Icona Vulcano

Icona je konačno predstavio Vulcano model u toku održavanja sajma automobila u Šangaju, nakon što je objavljeno nekoliko teaser fotografija. Riječ je o unikatnom modelu koji je dizajniran specijalno za kupca koji je voljan da ga plati dva miliona eura.

Za dizajn ovog modela bio je zadužen Cecomp koji je takođe radio na dizajnu BMW Z4 Zagato i Ferrari 575M SuperAmerica. Pored toga, Cecomp je obezbjedio i inženjersku podršku za ograničeno izdanje Alfa Romeo 8C modela. Uprkos tome što se radi samo o jednoj jedinici, nekadašnji tehnički direktor Ferrari F1, Claudio Lombardi, kreirao je dva pogonska agregata za Vulcano.

Prvi nosi naziv H-Turismo V12 i pokreće ga hibridna konfiguracija sa pogonom na zadnje točkove sa V12 motorom koji razvija 790 KS i elektromotor koji razvija 160 KS. Ova kombinacija motora uparena je sa automatskom transmisijom. Druga varijanta je H-Competizione model koji ima twin-turbo V6 motor sa 550 KS, elektromotor koji razvija 160 KS koji obezbjeđuje snagu za prednju osovinu i drugi elektromotor sa 160 KS koji obezbjeđuje snagu za zadnju osovinu. Ova kombinacija Vulcano model pretvara u super automobil sa pogonom na sva četiri točka.

Kategorije: Sportisti