Mercedes SLS AMG GT

Mercedes-Benz SLS AMG GT Roadster 2013

Mercedes SLS AMG GT

Novi Mercedes SLS AMG GT posjeduje unaprijeđenu dinamiku vožnje i još bolje performanse kada je riječ o vožnji po trkaćoj stazi. Sa maksimalnom snagom od 591 KS, optimizovanom AMG Speedshift DCT sedmostepenom sportskom transmisijom i AMG RIDE Control opcijom, ovaj model je vrhunsko rješenje.

Vozilo je dostupno u kupe i roadster varijantama, pri čemu je u okviru svih SLS AMG modela dostupna kao opcioni dodatak AMG designo Exclusive Style koža. Specifikacije ovog modela naglašavaju dinamički profil vozila.

SLS AMG GT je opremljen 6.3-litrenim V8 motorom koji je postavljen u prednjem srednjem dijelu vozila i koji razvija 591 KS pri 6800 o/min. Maksimalni okretni momenat ovog motora je 650 Nm pri 4750 o./min. Ubrzava od 0 do 100km/h za 3,7 sekundi i može da razviti 200km/h iz stanja mirovanja za 11,2 sekunde.

U zavisnosti od uslova vožnje, brzine i opterećenja vozila, AMG Ride Control Perfromance ovjes vozila podešava karakteristike amortizacije tako da se pri manjim brzinama smanjuje ugao kotrljanja u odnosu na karoseriju. Ovjes nudi dva režima koji se mogu birati preko tastera na AMG Drive Unit jedinici.

Kategorije: Sportisti