SLS AMG Coupe Black Series

Mercedes SLS AMG Coupe Black Series

SLS AMG Coupé Black Series, (C 197), 2012

Mercedes-Benz predstavio je vrhunsku sportsku verziju svog gullwing modela, novi SLS AMG Coupe Black Series model. Ovaj model inspirisan je SLS AMG GT3 trkaćom verzijom, petom verzijom Black serije kompanije.

Vozilo karakteriše savršeni miks dizajna koji oduzima dah, vrhunske dinamike u vožnji, kao i beskompromisne lahke konstrukcije u skladu sa „AMG Lightweight Performance“ strategijom.

Sa masom vozila od 1550kg, SLS AMG Black Series dostiže odnos snage/mase od 2,45 kg/ks. Vozilo pokreće AMG 6.3-litrenni V8 motor koji razvija 631 KS pri 7400 o/min, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje svega 3.6 sekundi.

Novi AMG titanijumski sportski ispušni sistem kreira vrhunski zvuk motora koji je u savršenoj harmoniji sa performansama vozila. Tu je i AMG RIDE Control ovjes, AMG keramičke kompozitne kočnice visokih performansi, AMG aluminijumski točkovi koji su dodatno olakšani u optimizaciji mase vozila i doprinose savršenim performansama i izgledu ovog modela.

Vozilo je opremljeno i elektronski kontrolisanim diferencijalom sa blokiranjem zadnje osovine i AMG Speedshift DCT sedmostepenom sportskom transmisijom. AMG Aerodinamics paket opciono je dostupan za dalje poboljšanje performansi vožnje, koji optimizira aerodinamičku ravnotežu i povećanjem potisne sile.

2013_mercedes-benz_sls_amg_black_series_12_1024x768

Kategorije: Sportisti