Udar munje!

Opel Insignia BiTurbo 2.0 dizel

Opel je odlučio da u stvarnosti opravda svoj slogan “Udar munje” pa je odlučio svoju limuzinu Insigniu opremiti sa novim BiTurbo dizelskim motorom.

Kada je počela prodaja Opel Insignie bilo je najavljivano da će na tržištu biti dostupna BiTurbo Insignia, ali Opel je tek sada predstavio Insigniu BiTurbo. Radi se o novom modelu sa 2.0-litarskim dizelom koji uz pomoć dva turbopunjača isporučuje 192 KS i 400 Nm okretnog momenta. Maksimalna brzina Opelove limuzine trebala bi biti 230 km/h, a do 100 km/h ubrzanje 8,7 sekundi. Uzmemo li u obzir da se radi o limuzini brojka od 8,7 sekundi za ubrzanje i nije tako loša, a ako još dodamo tome prosječnu potrošnju od svega 4,9 litara euro dizela onda se može reći da je Opel napravio odličan posao.

Tu nije kraj priče, Opelovi inžinjeri u razvoju novog motora brinuli su o ekologiji koja odavno iza zastora ima glavnu riječ u proizvodnji novih automobila, pa tako ovaj BiTurbo dizel emisiju CO2 od 129 g/km. Novi model bit će dostupan u više karoserijskih izvedbi, a cijena bi se trebala kretati oko 36.000 Eura.

Kategorije: Automobili