Volkswagen Golf Plus Life

Volkswagen-Golf Plus Life 2013

Volkswagen Golf Plus Life

Volkswagen Golf Plus do sada prodat je u više od 850.000 primjeraka, a Golf Plus dobio je specijalnu izvedbu pod imenom LIFE.

Golf Plus Life ima bogatu standardnu opremu, pa tako Golf Plus LIFE ima automatsku klima uređaj, grijanje prednjih sjedišta, centralni naslon za ruke, RCD 310 radio, Light i Sight pack, multifunkcionalni kožni volan, 16 inčne aluminijumske točkove “Spokane”, svjetla za maglu, zatamnjena zadnja stakla, šest vazdušnih jastuka, ESC sigurnosni sistem.

Za pokretanje Golfa Plus LIFE koristit će se sedam benzinskih i šest dizelskih motora. Snaga benzinskih motora bit će u rasponu od 80 KS do 122 KS, a dizelaša od 105 KS do 140 KS. Pored ručnih mjenjača u ponudi će biti i DSG menjači. Iako je Golf Plus Life bogato opremljen u ponudi će biti i paket Life Plus po cijeni od 950 eura. Paket Life Plus donosi električni stakleni panoramski krov i 17 inčni aluminijumski točkovi “Orlando” ili “Seattle”.

Cijena Golf Plus Life modela u Njemačkoj startat će od 21.200 eura, koliko će koštati izvedba pokretana sa 1.4-litrenim benzinskim motorom sa 80 KS.

Kategorije: Automobili