Iveco Eurocargo je International Truck of the Year 2016

Iveco_Eurocargo ITOY2

Iveco Eurocargo je International Truck of the Year 2016

Međunarodni žiri sačinjen od novinara iz 25 vodećih publikacija o komercijalnim vozilima u Evropi  proglasio je Iveco Eurocargo za „International Truck of the Year 2016.“ Iveco Euorcargo je osvojio ukupno 101 bod, na drugo mjesto su se plasirali modeli Renault Trucks C&K, dok se trećem mjestu našao novi Ford Truck.

Godišnja nagrada se dodjeljuje kamionu koji je uveden na tržište u prethodnih 12 meseci, te  koji je dao najveći doprinos efikasnosti cestovnog prevoza, na osnovu nekoliko važnih kriterija, uključujući tehnološke inovacije, udobnost za vozača, sigurnost, vozna svojstva, potrošnju goriva, uticaj na životnu sredinu i ukupne troškove vlasništva.

Iveco_Eurocargo ITOY1

Članovi žirija predstavljaju 25 vodećih publikacija o komercijalnim vozilima širom Evrope, ali u posljednjih nekoliko mjeseci ITOY Grupa je proširila svoju sferu uticaja imenovanjem „pridruženih članova“ na rastućem tržištu kamiona u Kini, Indiji, Južnoj Africi i Australiji.

Članovi međunarodnog novinarskog žirija su u proteklih nekolko mjeseci imali priliku voziti novi Eurocargo, te pohvalno ocjenjuju napredne funkcije, uključujući i pogonske agregate sa 4 ili 6 cilindara, te poboljšanu upravljivost, uštedu goriva i niže emisije CO2.

Da podsjetimo, Iveco Eurocargo je premijerno predstavljen 1991. godine i okitio se titulom International Truck of the Year 1992.

Kategorije: Komercijalna vozila