BYD C9 – Prvi turistički autobus na električni pogon

BYD

BYD C9 – Prvi turistički autobus na električni pogon

Kineski proizvođač BYD je na UMA Motorcoach EXPO u New Orleans-u predstavio prvi turistički autobus na električni pogon. To je zapravo tek dio strategije, jer BYD planira predstaviti još dva autobusa u ovom zahtjevnom segmentu. BYD C9 je dvoosovinski autobus turističke klase, dugačak 12,26 m, sa kapacitetom 47 putnika i autonomijom od 300 km.

U planu su troosovinski model C10, dugačak 13,8 m, te C6, dužine 7 m, čime bi se zaokružila ponuda. Prilikom promocije potpredsjednik prodaje BYD Coach & Bus, Macy Neshati je izjavio: „Transportna industrija se još uvijek se zagrijava za ideju električnih turističkih autobusa.= i dodaje: „Prošle godine, BYD se odvojio od konkurencije pošto je pokrenuo proizvodnju niskopodnih autobusa, a posebnu prevagu je donio električni zglobni autobus, čime smo postali jedini proizvođač električnih autobusa koji nudi više modela i alternativa.”

Predstavnici BYD-a su veoma zadovoljni ovogodišnjim nastupam na UMA Motorcoach Expo, jer su primili narudžbe za sva tri modela.

Kategorije: Komercijalna vozila