Iveco Daily osvojio “International Van of the Year Award 2015”

Iveco_Daily_Van_of_the_Year2015

Iveco Daily osvojio “International Van of the Year Award 2015”

Na gala dodjeli nagrada na IAA Commercial Vehicles Showu u Hannoveru. Novi Iveco Daily okitio se titulom ‘International Van of the Year 2015’. Treća generacija ovog popularnog dostavnog vozila, u zanimljivoj završnici bila je ‘prvi izbor’ za većinu članova 23-članog žirija.

Iveco Daily pobijedio je u konkurenciji koju su sačinjavali: Merces-Benz Vito (drugo mjesto), Ford Transit (treće mjesto), te zajdnički dizajnirani Fiat Ducato/Peugeot Boxer/Citroën Relay/Jumper te Renault Trafic/Opel Vivaro.

Iveco Daily je globalno dostavno vozila sa preko 2,6 miliona prodanih primjeraka u 110 zamalja svijeta. Novi Daily dobio je ocjene zahvaljujući tehničkim rješenjima, upotrbljivosti, efikasnosti, niskim troškovima eksploatacije, ali i raznovrsnosti koju konkurencija teško može pratiti.

Iveco_Daily_Van_of_the_Year2015a

Naime, Daily se proizvodi uvelkim broju varijanti, a posebno se ističu verzije sa 4×4 pogonom, te maksimalnom dozovljenom masom od 7,2 tone (4,9 tone nosivosti).  Uz to, u Novi Daily inkorporirani su novi sistemi, kao što su IVECONNECT DRIVE (koji uključuje navigacioni sistem).

‘Driving Style Evaluation’ sistem koji djeluje kao ‘on-board’ instruktor vožnje kada god je to potrebno, te ‘Driver Attention Support’ sigurnosni sistem koji štiti vozača od umora i pospanosti.

Tom prilikom, Pierre Lahutte (Iveco Brand President) je izjavio: ‘Oduševljeni smo što je naš Daily nagrađen ovim prestižnim priznanjem.

Novi Daily je iskorak u pogledu smanjenja ukupnih troškova vlasništva (TCO), komfora, voznih svojstava, voznih svojstava, produktivnosti i održivosti. Željeli bismo ovo priznanje podijeliti sa korisnicima koji svakodnevno računaju na našu pozdanost.’

Iveco_Daily_Van_of_the_Year2015b

Kategorije: Komercijalna vozila