Renault Trucks D Optifuel: Štednja goriva na djelu

renault_trucks_d_optifuel_01

Renault Trucks D Optifuel: Štednja goriva na djelu

Nakon što je u potpunosti obnovio svoju distributivnu ponudu, Renault Trucks predstavlja kamione Renault Trucks D i D WIDE u verziji Optifuel. Ovi kamioni opremljeni su sistemima za podsticanje uštede goriva, upravljanje voznim parkom, što omogućuje korisnicima da povećaju efikasnost i smanje troškove poslovanja.

Akteri u svijetu distribucije počinju sve više pažnje obraćati pažnju na potrošnju goriva svojih vozila i njihovo praćenje. Da bi ispunili ove zahtjeve, Renault Trucks nudi Optifuel verziju svog Renault Trucks D i D WIDE modela. Ove verzije uključuju Optifuel tehničke sisteme i Optifleet rješenje za upravljanje voznim parkom.

renault_trucks_d_optifuel_02

Kamioni dolaze sa mjenjačima Optitronic ili Optidriver sa režimom vožnje koji ograničava snagu, te štedi gorivo, bez obzira na to koliko vozač pritišće pedalu gasa. Također, tu je i sistem koji isključuje beskorisan rad motora, kada je ‘povučena’ ručna kočnica, odnosno kada se vozilo ne kreće duže od 3-5 minuta. Osim toga tu su i dodatne opcije, kao što su aerodinamički dodaci, te nove Michelin gume sa smanjenim otporom kotrljanja, a vozače je moguće uputiti na na dodatnu Optifuel obuku.

Optifuel ponuda uključuje ‘telekomunikacijsku kutiju’ koja omogućuje aktiviranje funkcije Optifleet. Ovo rješenje omogućuje korisnicima pristup svim ključnim podacima po vozilu i po vozaču preko osiguranog web portala ili e-maila, tako da menadžeri mogu pratiti racionalnost po svakom vozilu i vozaču.

renault_trucks_d_optifuel_03

U praktičnom smislu, Optifleet kombinira dva modula: Check modul za praćenje prosječne potrošnje i podatke kao što je korištenje papučice kočnice ili gasa i karte modula za real-time geolokaciju i naknadnu analizu najefikasnijeg itinerera.

Konačno, zajedničko za sve Renault Trucks  kamione u Optifuel verziji koji su kompatibilni sa Optifuel Infomax kit, softverskim programom za mjerenje i analizu potrošnje goriva. Korištenjem Optifleet i Optifuel Infomax zajedno, Renault Trucks ima jedinstvenu ponudu  na tržištu, omogućavajući kako malim, tako i velikim flotama smanjenje potrošnje goriva.

renault_trucks_d_optifuel_04

Kategorije: Komercijalna vozila