Chopard Grand Prix de Monaco Historique

Chopard Grand Prix Monaco Historique Chrono - 01

Chopard Grand Prix de Monaco Historique

Inspirisani svijetom brzine, najnoviji modeli kompanije Chopard u prvi plan stavlja prvoklasni kvalitet izrade i moderni dizajn. Chopard nudi tri atraktivne verzije brojčanika, kombinujući crnu i žutu boju.

Kompanija Chopard osnovana je 1860. godine u švicarskom Juri. Impresivna tradicija koja baštini više od 150 godina posvećenosti i razvoju časovničarstva, za aktuelnu sezonu predstavila je kolekciju muških satova visoke klase. Fokus pažnje posvećen je sportskom hronografu, modelu Grand Prix de Monaco Historique, mjeraču vremena zaista vrhunskih karakteristika.

Chopard Grand Prix Monaco Historique Chrono - 02

Kao što se iz imena može naslutiti, veza sa svijetom sportskih automobila i utrka veoma je bliska i potiče iz partnerstva i podrške koju kompanija Chopard pruža historijskim nadmetanjima u klasi oldtimera. Sam sat, za sezonu 2014, promoviše stil koji u prvi plan stavlja atraktivan sportski dizajn, sa nizom sofisticiranih detalja. Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chrono za 2014. godinu dolazi u titanijumskom kućištu prečnika od čak 44,5 milimetara.

Novi Chopard Grand Prix hronograf ima atraktive linije dodatno naglašene jarko žutom bojom koja dominira brojčanikom, kao efektan kontrast. Brojčanik je izrađen u atraktivnom stilu ističući u prvi plan sportski karakter sata, sa snažnom nostalgičnom notom. Podbrojčanici su, po tradiciji, klasično raspoređeni i veoma pregledni. Unutar titanijumskog kućišta, sa 28.800 otkucaja u satu, nalazi se COSC certificirani švicarski satni mehanizam.

Chopard Grand Prix Monaco Historique Chrono - 04

Napredni satni mehanizam pruža autonomiju rada od približno 46 sati, a sat ima 24 rubina. Chopard se potrudio da dodatno ukrasi mehanizam pa se tako na rotoru mehanizma nalazi grb kluba koji organizuje Grand Prix de Monaco Historique utrke automobila, dok je zadnja strana kućišta prikladno dekorisana ACM (Automobile Club de Monaco) motivima sa prikazom “vintage” volana.

Jedinstve dizajn, namjenjen je prije svega ljudima koji uživaju u vožnji, a upotpunjuje ga originalna kožna Barenia narukvica sa kontrastnim žutim koncem. Nesumnjivo, ništa manje pažnje privući će i preostala dva modela iz kolekcije, GPMH Automatic i GPMH Power Control. Pomenuti Automatic promoviše jednostavniji dizajn, sa brojčanikom koji nudi diskretni prikaz datuma na poziciji za 3 sata, sa sekundarom efektne žute boje. Od specifičnih karakteristika vizuelno se izdvajaju brojevi 6 i 12, u arapskom stilu.

Chopard Grand Prix Monaco Historique Chrono - 05

Na kraju, pomenut ćemo i veoma interesantan detalj koji prikazuje preostale rezerve snage naprednog satnog mehanizma. Chopard Power Control polje nalazi se na poziciji 6 sati i na klasičan način prikazuje preostalu autonomiju automatskog mehanizma. Također promoviše stil sportske elegancije, koji je moguće naglasiti i kaišem sa spiska “dodatne opreme”, takozvanom NATO narukvicom crne boje sa žutim detaljima.

Ono po čemu se također ovaj sat izdvaja jeste i dominantni arapski broj 12, te vodootpornost koja je ograničena na 100 metara koja je ista za sva tri modela u ponudi.

Chopard Grand Prix Monaco Historique Chrono - 06

Kategorije: Lifestyle