Paul Picot C-Type 48: Elitni model u ronilačkom svijetu

Paul Picot C-Type 48: Elitni model u ronilačkom svijetu

Kolekcija C-Type u okviru ponude Paul Picot satova predstavlja časovničarsko umjeće u svom najreprezentativnijem izdanju.

Kao sinteza prvoklasne vještine i posvećenosti savršenstvu, C-Type personifikuje naslijeđe i tradiciju, ali u savremenom obliku. Estetika koja je do najsitnijeg detalja orijentisana na posebnost i autentičnost za rezultat ima cjelinu koja ne samo da definiše, već i smjelo pomjera granice sportske elegancije.

Paul Picot C-Type 48 - 02

Paul Picot modeli spremni su odgovoriti na izazov zahtjevnih ronilaca čiji su limiti definisani do 300 metara ispod površine vode. To ipak ne znači da je atraktivni C-Type ograničen na svijet ronilaca, budući da dizajn omogućava da Paul Picot savršeno zaokruži stil sportske elegancije i na luksuznoj jahti ili u restoranu mondenskog ljetovališta. Paul Picot omogućio je kupcima da odaberu sat prečnika od 32 do 48 milimetara.

Kada je riječ o najelitnijem modelu on dolazi u prečniku od 48 milimetara. Identitet kolekcije ima određene zajedničke crte. Prije svega, vizuelno se ističe naglašen kontinuitet modela započet 1988. godine. Niz A-Type i B-Type serije sada nastavlja aktuelni C-Type, koji je evolucijom dizajna postigao prepoznatljivost i inovativnost. Da je voda prirodan ambijent C-Type serije vidljivo je i po izboru praktičnog kaiša od kvalitetne gume. Materijali koji su upotrebljavani za izradu još jedna su u nizu potvrda ekskluzivnosti.

Paul Picot C-Type 48 - 03

Kategorije: Lifestyle