Leptir mašna – odiše elegancijom

Screenshot_1

Modni detalj za muškarca sa stilom

Leptir mašne nisu stvar prošlosti, vraćaju se u modne trendove i to na velika vrata. Ovim modnim detaljima sve više se posvećuje pažnja, jer oni više nisu samo detalj uz elegantna odijela i svečane prilike. Naime, simpatični i veseli dezeni leptir mašni mogu se vidjeti i u casual varijantama.

Mnoge poznate ličnosti u 19. vijeku nisu se bojale da prkose normama koje je nametala ta epoha, te su bile poznate takođe i po leptir mašnama koje su činile neizostavni dio njihovog stajlinga. Mnogi se vjerovatnmo sjećaju čuvenog lika iz romana Agate Kristi – Herkula Poaroa, kojem je pored brkova glavno obilježje bila leptir mašna. Fred Astaire, Charles Chaplin, Alfred Kinsey, samo su neki od imena koja su voljela leptir mašne.

Leptir mašna je oduvijek predstavljala sinonim za svečane i formalne zabave, ali uprkos tome što današnji trendovi dozvoljavaju da se s njom eksperimentiše, njena prvobitna namjena ostala je i najpoželjnija. Crne mašne nose šarmantni muškarci i to samo uz smoking. Prilikom kombinovanja ovog modnog detalja sa vašim stilom važno je obratiti pažnju na boju mašne, košulje, na dress code uz koji je kombinujete i nivo svečanosti za koju se spremate, te prikladnost vašim godinama.

Leptir mašne su jedno vrijeme bile potisnute od strane kravata, ali su dizajneri uspjeli da ih vrate u ormare mnogih muškaraca koji su željni luksuznog izgleda. Kada jednom stavite mašnu oko vrata, neće se osjećati neopaženi. Ona će vam podariti svečan, a istovremeno i moderan izgled.

kako vezati leptir masnu

Vezati čvor, odnosno leptir mašnu prvi put nije ni malo jednostavno.  U osam koraka možete vezati leptir mašnu:

  1. Stavite mašnu oko vrata tako da jedan kraj pada oko pet centimetara duže od drugog.
  2. Zatim prebacite duži kraj mašne preko kraćeg dijela.
  3. Duži kraj mašne provucite s unutrašnje strane, prema vratu. Čvor koji ste dobili, stegnite.
  4. Sada uzmite kraći kraj mašne i savijte ga tako da stvori oblik mašne. Stavite ga zatim tačno na bazni čvor koji ste napravili u trećem koraku.
  5. Duži kraj mašne sada prebacite dole, po sredini preko oblika mašne koji ste napravili u četvrtom koraku.
  6. Sada i duži kraj savijte tako da stvori oblik mašne, kao što ste učinili sa kraćim dijelom u četvrtom koraku.
  7. Duži kraj mašne stavite u prostor iza kraćeg kraja mašne, ali ga nemojte sasvim provući već samo do polovine mašne koja sada već počinje da dobija svoj savršen oblik.
  8. U zadnje koraku stegnite mašnu držeći je za oba kraja. Poravnajte je sve dok ne dobijete simetričan oblik.

 

 

Kategorije: Lifestyle