Maserati Lounge Chair by Zanotta

MZ1

Maserati Lounge Chair by Zanotta

Maserati i Zanotta predstavili su izuzetno dizajnersko djelo ‘Maserati Lounge Chair by Zanotta’. To je jedinstven ekskluzivan projekat, kao rezultat susreta dva dizajnerska svijeta. Stolicu je dizajnirao Marco Tencone iz Centro Stile Maserati, a u limitiranoj seriji izradili Ludovica i Roberto Palomba.

To je proizvod koji inkapsulira duh i vrijednost, sofisticirani komfor, rafinirane materijale, oblike i detalje, te daje reinterpretaciju harmoničnih linija modela Quattroporte. Izrada je tehnološki složena i zanatski veoma zahtjevna, te odaje bezvremensku eleganciju.

MZ2

Baza stolice izrađena je od crno-poliranog, hromiranog ili niklovanog čelika. Sjedište je napunjeno visoko otpornim poliuretanom (DarconDu Pont), a presvučeno Extra 99 Zanotta kožom bijele, sive ili crne boje, sa kontrastnim obrubom od istog materijala.

Kao i svi proizvodi Zanotta kolekcije, ova stolica zadovoljava najstrože standarde kvaliteta, ergonomije, sigurnosti i trajnosti. Također, stolica je zadovoljila testove sa najvišim ocjenama (International Organisation for Standartisation) ISO7170 i ISO7173, a zainteresirani kupci je mogu nabaviti po cieni od 4.970 eura.

673096_71100mas(1)

Kategorije: Lifestyle