Pruge su u modi i ovog proljeća

pruge 2014

Muška moda za proljeće-ljeto 2014

Ukoliko ste ljubitelj pruga ovo je vaša godina. One su u modi i bez obzira da li nosite majice, košulje ili jakne, sa prugama nećete pogriješiti. Posebno su moderne debele pruge još ako su u kombinaciji sa ostalim bojama na odjeći, predstavljaju pravi proljetni veseli izgled. Međutim, i pruge mogu biti dosta elegantne ako se radi o nježnijim nijansama i manjoj kombinaciji boja.

Pruge se takođe pojavljuju i na modnim dodacima. Mnogi dizajneri su predstavili ovaj trend, ali svako na svoj način. Bez obzira na to da li više preferirate opušten i sportski stil, ili ipak visok nivo elegancije ukoliko to uradite sa ukusom, pruge mogu izgledati veoma zavodljivo.

proljeće-ljeto 2014

U svijetu mode sve je dopušteno, još ako ste maštoviti i znate da pruge vješto iskombinujete – samo vam je mašta granica. Pojedine modne kuće posebno su bile nadahnute mornarskim stajlingom, pa su dominirale crvene i tamno plave pruge, u kombinaciji sa bijelom bojom.

Prugasta odjeća je vizuelno sama po sebi atraktivna, tako da je za dnevnu varijantu dovoljno da obučete samo jedan komad odjeće sa prugama. Ukoliko ste ipak nešto hrabriji kombinacije pruge na pruge su vam dozvoljene, s tim što ćemo ipak naglasiti da takve odjevne kombinacije više praktikujete za večernje varijante.

Bez obzira na to čime su ovaj put inspirisane, pruge veselih boja su u modi i ovog proljeća.

Kategorije: Lifestyle