Yamaha XSR900 Abarth 2017. – Cafe racer

Yamaha XSR900 Abarth 2017. – Cafe racer

Prvi fabrički Yamaha cafe racer naziva XSR900 Abarth stvoren je u saradnji Yamahe i Abartha. Nakon debija u Milanu, novi i lagani motocikl staromodnog izgleda moći će se vidjeti krajem ovog mjeseca na sajmu u Veroni gdje će Yamaha izlagati svoje modele u tri kategorije: Feel, Race i Move.

Novi model bit će predstavljen u Feel dijelu palete kao izvedenica danas vrlo popularne Vintage verzije koji odražava duh 60-ih godina. XSR900 Abarth odlikuje retro vizual s dodatnim karbonskim dijelovima u obliku nove prednje cafe racer prepoznatljive maske, prednjeg blatobrana i pokrova sjedišta dok je samo sjedište izrađeno od antilopa sa crvenim prošivom.

Sportskom izgledu osim prednje maske i obaveznog aluminijskog rezervoara goriva dodatnu agresivnost daje i sjedište za jednu osobu. Sportskog izgleda su stražnje svjetlo i nosač tablice a upravljač je u obliku lastavice.

Trocilindrični agregat zapremine 850 ccm i snažnog momenta dodatno pridonosi dominantnom osjećaju u vožnji a bitno je napomenuti da je uz brojnu dodatnu opremu motocikl serijski opremljen Akrapovič ispušnim sistemom.

S obzirom da se radi o limitiranoj verziji posebnog modela, isti će biti dostupan za kupce samo putem on-line narudžbe, baš kao i kod modela YZF-R1M.

Kategorije: Motori