U BiH prodana prva dva Schneider Electric punjača za električna vozila

guma m punjac u bih

U BiH prodana prva dva Schneider Electric punjača za električna vozila

Kompanija Schneider Electric, globalni specijalist za upravljanje energijom i automatizaciju, prodao je prva dva Schneider Electric EVLink punjača za električna vozila u Bosni i Hercegovini.

Krajem 2015. godine, Schneider Electric je u saradnji s jednim od svojih ovlaštenih distributera, firmom Elektro Milas, prodao u Bosni i Hercegovini prva dva Schneider Electric EVLink punjača za električna vozila za potrebe firme GUMA M, uvoznika za Renault, Nissan i Dacia vozila. Renault je partner Schneider Electric na tržištu električnih vozila.

Schneider Electric EVLink punjač je user friendly rješenje, jednostavno za postavljanje i korištenje, kompatibilno sa svim vrstama električnih vozila i omogućava i do tri puta brže punjenje nego putem obične utičnice.

Minimalističkog izgleda, otporan na vanjske uvjete, ovaj punjač diskretno će se uklopiti u svaki prostor, te omogućiti brzo i jednostavno rješenje za sve vozače električnih vozila.

renault zoe plug in

EVlink punjači dio su Smart Grid sistema koji objedinjuje napredne informacijske i telekomunikacijske tehnologije koje omogućavaju integraciju i povezivanje električne mreže s jedne i potrošača s druge strane, te dio koncepta E-mobilnosti.

Prateći savremene trendove smanjenja potrošnje energije, njihova se instalacija, između ostalog, preporučuje i u trgovačkim centrima, u skladu s potrošačkim navikama modernih korisnika.

E-mobilnost predstavlja novi koncept mobilnosti u urbanim sredinama, a njegov temelj čine električna vozila, ali i bicikli i motocikli koji umjesto konvencionalnih goriva koriste isključivo električnu energiju.

E-mobilnost predstavlja i važan segment programa Schneider Electrica u svijetu. Na svjetskom nivou, Schneider Electric već duži niz godina olakšava korištenje električnih vozila, usavršava tehnologiju i stvara infrastrukturu, s ciljem da osigura korisnicima i organizacijama najveću iskoristivost električne energije i smanjuje zagađenje okoliša.

Kategorije: Nova tehnologija, Vijesti