Audi najavljuje novi Q model – Premijera u Ženevi?

Audi Q2 teaser pre zeneva 2016

Audi najavljuje novi Q model – Premijera u Ženevi?

Audi je objavio prve teaser sliku novog Q model, a koji će vjerojatno biti predstavljen u Ženevi početkom narednog mjeseca.

Audi je podijelio sliku putem svoje službene Facebook stranice kojom pokazuje Q7, Q5 i Q3 SUV modele parkirane u podzemnoj garaži, jedan pored drugog. Na kraju pokazuje prazno rezervisano parking mjesto za model koji uskoro dolazi.

Očekuje se da će upravo to biti ulazni model u Q porodicu, ali još uvijek se ne zna koju će oznaku nositi. Prema prethodnim glasimana, najvjerovatnije da će to biti Q2 jer Audi već posjeduje prava za to ime. Prethodno je Audi najavio isporuke novog SUV modela u drugoj polovini 2016. godine, tako da možemo očekivati premijeru proizvodne verzije na sajmu automobila u Ženevi.

Novi Audi SUV očekuje se da će biti postavljen skraćenoj verziji MQB platformi i bit će ponuđen sa pogonom na prednje točkove, dok će pogon na sva četiri točka biti ponuđen kao opcija. Očekuje se da će Audi na premijei predstaviti nekoliko modela sa benzinskim i dizelskim modelima dok bi SQ2 model trebao biti predstavljen nešto kasnije.

Početna cijena ovog modela vjerovatno će startati od oko 25.000 €.

Kategorije: Noviteti