BMW M135i concept

BMW M135i concept

BMW se odlučio na ženevskom sajmu automobila predstaviti koncept najmanjeg M modela. Radi se BMW 1 seriji sa M značkom. Tako će se BMW pridružiti mnoštvu adrenalinskih noviteta koji će biti predstavljeni u Ženevi. Konceptni model nosit će oznaki BMW M 135i. Ovim modelom BMW direktno bi se uključio u borbu za tržište u kojem godinama vlada Audi RS3.

Najmanji M model pokretat će 3.0-litreni Twin Power radni šestak. Prema još nepotvrđenim informacijama, ovaj motor bi trebao isporučivati 320 konjskih snaga. Osim snažnog motora, tu je potpuni M Performance doživljaj. Pod tim se smatra agresivniji prenji branik, bočna proširenja, stražnji difuzor sa dvostrukim ispušnim cijevima, niži ovjes, snažnije kočnice i 18 inčne M aluminijumske felge.

Ono što je zanimljivo, a mnogi to nisu ni primjetili, jeste da je ovo i mala premijera BMW 1 u trovratnoj izvedbi. Iako je najavljen samo kao koncept, ovaj model izgleda potpuno završenim te je očekivati da će se skoro naći u proizvodnji, a najvjerovatnije iduće godine.

Kategorije: Noviteti