ŠKODA FABIA MONTE CARLO: dinamičnost u svom najčistijem obliku

Skoda Fabia Monte Carlo 2022

ŠKODA FABIA MONTE CARLO: dinamičnost u svom najčistijem obliku

Nova ŠKODA FABIA MONTE CARLO upotpunjuje novu, četvrtu generaciju kompaktnog modela.

Slavno ime koje je ŠKODA prvobitno uvela isključivo za model FABIA simbolizuje sportski stil života od 2011. godine, a sve u znak sjećanja na brojne pobjede brenda na legendarnom reliju. Napravljena na modularnoj platformi Volkswagen grupe MQB-A0, četvrta generacija modela FABIA ima dinamičnije proporcije i emotivniji dizajn.

Ovaj izgled dodatno je poboljšan detaljima kao što su crna ŠKODA rešetka, prednje i zadnje maske specifične za ovaj model, crni zadnji difuzor i crne aluminijumske felge prečnika 16 do 18 inča. Polirane crne Proxima (16 inča) i Procyon (17 inča) aluminijumske felgne ekskluzivne su za FABIA MONTE CARLO.

Skoda Fabia Monte Carlo 2022

Crni detalji karoserije naglašavaju dinamičan izgled novog modela FABIA, dok unutrašnjost karakterišu crveni elementi i detalji u karbon stilu na naslonima za ruke i instrument tabli. Sada veća unutrašnjost ima sportska sjedišta sa integrisanim naslonima za glavu i trokraki multifunkcionalni volan kao standard. Unutrašnjost je pretežno crna, sa ukrasnom trakom na instrument tabli, dijelovima centralne konzole i kvakama na vratima sa daškom crvene boje. Nasloni za ruke na prednjim vratima i donji dio instrument table imaju završnu obradu od karbonskih vlakana.

FABIA MONTE CARLO može biti opremljen svim sigurnosnim funkcijama i asistencijama, kao i infotainment sistemima dostupnim u asortimanu. Opciona digitalna instrument tabla pruža specifičnu, dinamičniju pozadinu za prikaz. Paket Monte Carlo dopunjuje nivoe opreme Active, Ambition i Style.

Na raspolaganju su četiri motora, tri 1.0 i jedan 1.5 čija snaga se kreće od 59 kW (80 KS) i 110 kW (150 KS).

Skoda Fabia Monte Carlo 2022

Kategorije: Noviteti